Ultra narrow battery

5mm~15mm wide Lithium polymer battery for long and narrow applications

Ultra narrow battery is a lithium ion polymer battery with a width of less than 15mm. This type battery is designed to fit long electronics applications, such as pen drive stick, pen voice recorder, electrical toothbrushes,portable medical devices, detect instruments.

Learn more about itContact for ultra narrow battery solution

Visitor guidance

1-What is ultra narrow battery.

Ultra narrow battery is a special shape lithium polymer battery with very small width that is less than 15mm, PD narrow series covers width of 5mm, 7mm, 8mm, 9mm, 10mm, 11mm, 12mm, 13mm, 14mm,15mm.

Ultra narrow lipo battery

Ultra narrow lipo battery

 

Obviously, Narrow space for power in electronics requires a narrow battery to fit it, in many long devices engineers designed, now people can find a rechargeable narrow lipo battery, they are also sometimes used to replace primary cylindrical batteries because they have much higher energy density, better discharge performance, longer life and no harm to environment. Among all these advantages, the most important point is still it’s unique ultra narrow feature.

In 2018, Padre launched world’s narrowest 5.5 mm prismatic lithium polymer battery, the capacity reaches as high as 30mAh. This battery is drawing attentions from more and more wearable device engineers from all over the world.

world first 5mm ultra narrow lipo battery

world first 5mm ultra narrow lipo battery

Ultra narrow lipo battery specs:

  • Nominal voltage: 3.7 V ( or 3.8V)
  • Charging voltage: 4.2 V
  • Discharging cut off voltage: 3.0V or 2.75V
  • Charging cut off voltage: 4.2V
  • PCM(protection circuit) Required: Yes.
  • Capacity: custom
  • Width: 5.5mm~15mm
  • Typical application: voice recorder,electrical toothbrush,portable medical device,smart reading pen, Digital thermometer, kids reading pen.

2- Why PADRE ultra narrow lipo battery

PADRE has developed ultra narrow battery series for long years, based on our strong R&D ability on lithium polymer battery, we already updated the latest version narrow battery technology several times, from 10mm, to 9mm, then 7mm, now we already are able to produce the narrowest flat shape lithium polymer battery cell in the world, which is only 5mm wide.

3- Some hot selling ultra narrow lithium polymer batteries.


Item No.ModelCapacity mAhThickness mmWidth mmHeight mmImpedance mΩWeight g
1PD4005293045.8296001
2PD3007284037.3285001.2
3PD330819303.58196001
4PD350819353.58195501.1
5PD360821353.68215501.1
6PD350825503.58254301.5
7PD5008267058263601.8
8PD360828553.68283801.5
9PD360829603.68294001.6
10PD350833703.58333601.8
11PD250834402.58345001.2
12PD350835803.58353601.9
13PD40083811048383003
14PD5408451605.48452003.6
15PD350919403.59195001.2
16PD360920403.69205001.2
17PD370922503.79224201.5
18PD340923403.49235001.2
19PD350925553.59254301.6
20PD370925603.79253901.6
21PD230926352.39265601.1
22PD3009265539264001.6
23PD50093010059303003
24PD50093512059353203.2
25PD3009376839373501.8
26PD390937803.99373502
27PD40094713049473103.8
28PD3709662003.79661505.5
29PD4311652504.311651306
30PD601368520613687011

Question 1: Are these ultra narrow lipo batteries mass produced before?

Answer: Yes. They were ordered by customers in large volume for their products, some are still being manufactured in regular production lines. If you also have mass production order for them, please confirm the battery specs and choose a solution with our sales first, they will guide you to purchase process.

Question 2: Can you make high discharge rate narrow battery?

Answer: Yes. You can choose a suitable C rate from a range of 2C,5C,8C,10C,15C,20C,25C,30C,35C,40C according to your device discharge current, then we will adjust some manufacturing raw materials and technology to make it for you.

    Question 3: What kind of Guarantee do you have for your ultra narrow lipo battery?

    Answer: We offer one year gurranty for our ultra narrow lipo battery products, We can take responsibility to replace if the defects are caused by manufacturing after investigation.However, if the problem is caused by incorrect dispatch, wrong operating,abused use, then its beyond our responsibility.

    Question 4: How long is your lead time for the ultra narrow lithium polymer battery?

    Answer: For battery samples, If we have the same or similar size battery cells available in stock, then the lead time is generally 4~7 days. If there is no stock, we need to take 2~3 weeks to produce it. 

    For mass production, it takes generally 30 days when there is no stock. If there is enough battery in stock, it takes about 1~2 weeks.

    Question 5: Can you make curved ultra narrow lipo battery for us?

    Answer: Yes. We need you to send us a drawing to show the arc angle, and the radium, length, battery width and thickness, then we can make a custom curved narrow battery solution on base of these data offered by you.

    Question 6: Do you offer datasheets/specifications for your ultra narrow lipo batteries?

    Answer: Yes. We will confirm with you on the main parameters of the ultra narrow battery, such as the dimensions, capacity, cables, connectors,discharge current. Then we will offer official battery datasheet for your approval.

    Question 7: Do you assemble your ultra narrow lithium polymer battery with PCM?

    Answer: It depends. We will assemble the narrow battery with protection circuit, wires and connector if customer require it, If customer just need bare cells, we then will not add these accessories onto the battery.

    Question 8: Can you apply battery certificates IEC62133 and UN38.3 for us ?

    Answer: Sure. We can apply different kinds of battery certificates for you on your request. The IEC62133, UN38.3,MSDS,CE,ROHS,REACH,UL,KC,CB are available.

    Contact us with your inquires(batterylipo.com)

    Tell us what kind of LiPo battery you are looking for:

    1-Voltage

    2-Capacity you hope to have

    3-Battery size/dimentions

    4-Work current of your device

    5-Cables and connector

    Contact Us

    2 + 4 =